Popis
Jedná se o mokřadní až vodní rostliny s oddenky. Jsou vytrvalé, jednodomé s oboupohlavnými květy.
Používá se hlavně jako koření. Nejkvalitnější koření se připraví z oddenků rostlin starých 2 – 3 roky. Nasbírané oddenky se zbaví kořenů a suší za nezvýšené teploty buď přímo, nebo oloupané a podélně rozříznuté. Neloupané jsou podstatně aromatičtější. Jako koření se užívá zpravidla rozemletý na prášek, který příjemně a velmi pronikavě voní a hořce chutná. Puškvorec je tradičním kořením sladkých pokrmů a kompotů indické a islámské kuchyně. V Anglii a Americe býval kdysi kandován. Ze zcela mladých listových výhonků je možno připravit chuť povzbuzující salát. Největší množství puškvorce se však spotřebuje na přípravu žaludečních likérů.
Sazenice je z vlastní produkce. Rostliny expedujeme od 1. května nebo začátku vegetačního období do 31. října.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.